Új igények? Új informatikai megoldások? Digitális Transzformáció 3 oldalról megközelítve

 

Vajon egy egyedi vállalatirányítási rendszerekre specializálódott informatikai cég, miért tartja fontosnak a digitális transzformáció fontosságát?
Miért keressük együtt mindig az új megoldásokat?
Miért igyekszünk mindig többek és jobbak lenni?

Az Amtech Rendszerház a jövő lehetőségeit igyekszik maximálisan ismerni és használni. Saját és ügyfelei stabilitása érdekében. És persze amíg ezt egy izgalmas új játéknak tekintjük, addig jók is vagyunk a témában.

Oktatóanyagokat és segítséget az oldalunkon is találhatsz:

https://amtech.hu/jo-tudni/

 

A 3 részes mini sorozatunkban együtt igyekszünk rávilágítani a jelen és jövő lehetőségeire és elkerülendő, elkerülhető veszélyeire.

Ebben 3 sikeres szakember sietett segítségünkre.

Keleti Arthur Kiber titok jövő kutató, az Informatikai Biztonság Napja alapítója.
Bertalan Gábor – Gabó, Autósámán, aki otthon van az autók jövőjében és jelenjében és nem fél kérdezni.
Pedro a digitális transzformáció szakértője, az Amtech Rendszerház tulajdonosa és szakmai vezetője.

#oktatás #keletiarthur #szárnyastrendvadászok#digitalistranszformacio #amtechlife #amtechrendszerhaz

Vajon jó-e a jelenlegi oktatási rendszer, illetve képes-e “jövőálló” nemzedéket nevelni? Mit kéne változtatni, hogy jobb legyen és vajon mit várnak el a gyerekek?

Melyek azok a képességek, amelyek birtokában nagyobb eséllyel indulunk akár egy erősen automatizált (értsd: robotokkal teli) világban? Lehet nem is kéne ezen aggódnunk annyit? Vagy nem foglalkozunk eléggé velük?

Az első részt itt találod

Nézzük a pontokat.

A digitális transzformáció jelenléte az OKTATÁS-ban
* oktatás reform, avagy IT az oktatásban, tablet a kicsik kezébe is. Megoldás alapú társadalom a régi tudás alapú helyett. Ki mit gondol merre a helyes irány?

Start:
Az 1800-as években ritka volt a központi oktatás, inkább magán tanárok voltak. Most pedig, lásd finn módszer: könyveik sincsenek a gyerekeknek, csak tabletek.

konklúzió:
A szülők feladata és azt kell mondanunk felelősség kell legyen, hogy értsék a gyereket. Közös érdek, hogy legalább ebben ne legyen olyan nagy a generációk közötti szakadék. Minél több digitális eszközön érzi biztonságban magát a gyermek annál könnyebben fog tudni boldogulni. Biztosítani kell nekik ahol csak lehet a hozzáférést, a többit ők megoldják, csak úgy szívja az agyuk az új információkat.

A SZABADIDŐ kérdése
* ezt fogják csinálni az emberek a sok szabadidejükkel, ha elérjük az MI magasabb fokát.

Start:
lehet, hogy tétlenek leszünk és kapunk UBI-t (universal basic income – feltétel nélküli alapjövedelem), aztán csinálj amit akarsz.
Kreativitás, kommunikáció, önálló célkitűzések, ezek biztosan nagy értékek lesznek.

konklúzió:
le kell szállni a magas lóról, nincs vele baj, ha a gép részben átveszi az uralmat, addig amíg a kontrollunk tud lenni felette.
Mert az emberi fejlődés elkerülhetetlen, erre vagyunk beprogramozva.

A KIBERTÁMADÁS témája
* ilyen lehet a jövőben a kiber támadás, ezt jelenti egy okosvárosra és azok lakóira nézve, illetve ilyen lesz a védekezés ellene

Start:
2018-ban Atlanta városát megtámadta egy zsarolóvírus.
A létfontosságú városi szoftverek 30%-a érintett volt és 55e USD-t követeltek.
Pár hónappal később -mivel nem fizettek- elkezdték lecserélni a számítógépeket, szoftvereket és pótolni az elveszett adatokat.
Most 12m USD-nél tartanak…

konklúzió:
Egyelőre úgy néz ki, hogy saját magunknak kell gondoskodni a biztonságunkról. Az okos megoldásoknál a biztonságos megoldásokra kell törekednünk. Erre tanítani kell a felhasználókat és segítséget kell nyújtania minden felelős szakembernek.

Amik itt elhangzottak, azok a mi saját gondolataink, elképzeléseink, jövőképünk.
Millió kérdésünk van még nekünk is és ha ezt olvasod és neked is van, nyugodtan tedd fel. Együtt készüljünk fel és ötleteljünk. Itt a csapatnak teremtő ereje van, amit ki is kell használni.

Iratkozz fel a csatornára hogy ne maradj le a friss informatikai hírekről, újdonságokról:

video

Az Amtech Rendszerház tulajdonosáról és szakmai vezetőjéről még pár gondolat:
Szekrényi Péter Pedro vagyok, mérnök informatikus és a Digitális Transzformációval olyan aspektusból foglalkozom, hogy milyen lehetőségeket hoz számunkra. Mind az emberi, mind az informatikai oldalát vizsgálom gyakorlati példákkal alátámasztva, mert szeretném, hogy mindenki megértse azt, hogy neki személy szerint ez az egész átalakulás hol és miért lesz jó. Célom tehát, hogy ne féljünk attól ami jön, hanem bátran és okosan használjuk inkább! Itt érsz el:
pedro@amtech.hu
www.amtech.hu

TÖBB HÍR